Övvizsgával egybekötött nemzetközi edzőtábor a Seishin Karate Klub szervezésében (FOTÓK)

2022. augusztus 17. - 12:21 | Sport

Augusztus 12-én, pénteken vette kezdetét a a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet nyári nemzetközi edzőtábora a keszegfalvai Seishin Karate Klub szervezésében.

Övvizsgával egybekötött nemzetközi edzőtábor a Seishin Karate Klub szervezésében (FOTÓK)
Fotók: Nagy Róbert/Seishin Karate Klub - további képekért kattints a fotóra!

A táborban több mint negyvenen vettek részt négy nap alatt. A táborszervező Markovics János 4.danos mester volt, aki a klub és a szervezet vezetője is egyben. Meghívott táborvezetők érkeztek Magyarországról (Dr. Csizmadia Zsolt 5. dan, Bodó Zoltán 4. dan, Váczi Zoltán 4. dan, Faragó Viktor 3. dan), valamint a klub edzői is jelen voltak (Hupian Kristína 3.dan, Trenčík Nikolas 1.dan).

A táborban napi három edzés zajlott bontott csoportokban tudásszintnek megfelelően. Pénteken az első edzésen közös mantrázással hangolták össze a csapatot, majd a technikai alapokkal foglalkoztak. Szombat reggeli edzés futással kezdődött, majd határterheléssel ért véget. Délelőtt az övvizsgára gyakoroltak a karatékák, délután pedig versenyszituációs gyakorlatok voltak napirenden, ugyanis a napokban kezdetét veszi az őszi versenyszezon.

Az edzéseket követően közös tábortűz mellett gyűltek össze a résztvevők, sámándobolás és éneklés is volt. Vasárnap reggel test- és tudatébresztéssel, haromonizálással foglalkoztak. Délután lehetőség volt íjászkodásra, ostorozásra, kipróbálhatták a dobócsillagot Misi és Katika jóvoltából. Ezen felül megismerkedtek a japán kalligráfiával, a táborlakók pedig megtanulták leírni a saját nevüket japánul. A foglalkozást Kövesdi Anikó tartotta, aki 17 évig élt Japánban.

Délután a várva várt övvizsga következett. Összesen 22 főnek sikerült feljebb lépnie egy övfokozatot. Több karatékának beérett sok éves munkája és övszínt tudott váltani: Kiss Zalán, Both Máté és Bödők Beatrix (kék öv), Dömötör Márk és Laboda Réka (sárga öv), Rakus Ján, Bíró Bendegúz és Borbély Barnabás (zöld öv), hatan pedig a barna öv kapujába érkeztek. Jövőre ugyanitt találkoznak.


(para)