Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Özönvizek, tűzesetek, sikeres versenyek – mozgalmas évet zártak a királyfiakarcsai tűzoltók

A hétvégén megtartotta évzáró közgyűlését a királyfiakarcsai Önkéntes Tűzoltó Testület.

Özönvizek, tűzesetek, sikeres versenyek – mozgalmas évet zártak a királyfiakarcsai tűzoltók

A királyfiakarcsai Önkéntes Tűzoltó Testület 2018-ban megkapta a B-kategóriás besorolást.

Fehér Ferenc, a testület parancsnoka megköszönte kollégáinak az egész éves munkát, valamint azt, hogy aktívan bekapcsolódtak a versenyekbe, rendezvényeket szerveztek, a bevetésekkor pedig önzetlen segítséget nyújtottak.

Az évzárón részt vett a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltósága dunaszerdahelyi területi bizottságának titkára, Czajlik Jenő főfelügyelő és Bugár Ferdinánd, a tűzoltószövetség járási kiküldöttje. Tiszteletét tette továbbá Nemes István, a Magyar Tűzoltó Szövetség tagja, valamint a bősi és a somorjai önkéntesek vezetői.

A 2018-as év mozgalmasnak bizonyult a helyi önkénteseknek. Márciusban egy királyfiakarcsai melléképületben keletkezett tűz eloltásában segítettek a dunaszerdahelyi járási tűzoltóknak.

Áprilisban megkezdődött a versenyekre való felkészülés, valamint szakmai továbbképzésen is részt vettek. 2018 májusa hagyományosan a tűzoltók védőszentjének, Szent Flóriánnak a megemlékezési ünnepségeinek jegyében zajlott.

Májusban, júniusban, szeptemberben és novemberben a heves esőzések okozta károk elhárításakor is szükség volt a helyi önkéntes tűzoltókra: a falu több pontján elszivattyúzták a nagy mennyiségű csapadékot, valamint Dunaszerdahelyen is segítettek.

A tűzoltócsapatok a versenyeken is bizonyítottak:

a női raj megnyerte a nagymegyeri polgármesteri kupát. A dióspatonyi körzeti versenyen a férfi csapat a tizedik, a női pedig a második helyen végzett. A hodosi éjjeli versenyen a női raj ismét a második helyet szerezte meg. 

Augusztus végén részt vettek a Balatongyörökön megrendezett nemzetközi kismotorfecskendő-szerelési bajnokságon, ahol a női raj az első, a férfi csapat pedig a második helyen végzett. A férfi raj emellett a modern kategóriában a nyolcadik helyet szerezte meg, a csapatok pedig különdíjban részesültek.

Június végén a helyi sportklubbal együttműködve megrendezték az első juniálist éjjeli tűzoltóversennyel egybekötve. Gazdag kísérőprogram fogadta az érdeklődőket, focitornát és tűzoltóversenyt rendeztek, és egyúttal jótékony célra is gyűjtöttek. A tűzoltóversenyen a helyi ÖTT női csoportja egy első és egy második helyezéssel gazdagodott.

Szeptemberben a női raj újabb dobogós helyezéssel gyarapította sikereit, a kisfaludi polgármester kupán ugyanis sport kategóriában a második legjobbnak bizonyultak a ligás csapatok közt.

A hónap végén ismét tűzesethez riasztották a helyi önkénteseket: a régi mezőgazdasági szövetkezet területén keletkezett szalmatűz eloltásában segítettek.

Ősszel a belügyminisztérium jóváhagyta a tűzoltószertár átépítésére felhasználható 30 ezer eurós támogatást.

Az évet egy újabb műszaki bevetéssel zárták, decemberben ugyanis ismét csapadék elszivattyúzására volt szükség.

A királyfiakarcsai Önkéntes Tűzoltó Testület tervei szerint a 2019-es év az utánpótlás neveléséről szól majd, emellett pedig szeretnének fokozott figyelmet fordítani a káresetek szakszerű elhárítására, és lehetőségeikhez mértek részt venni versenyeken és taktikai gyakorlatokon.

A királyfiakarcsai parancsnok elmondta, a helyi ÖTT által elért eredmények magukért beszélnek:

„Ez a kiválóan elvégzett, önzetlen munkátok eredménye. Kívánom a testület minden egyes tagjának, hogy ezekből az eredményekből merítsenek erőt a következő évre is. Ne feledjétek, tűzoltónak lenni nagy tisztesség és felelősség, hiszen a tűzoltó nem jutalomért oltja a tüzet, hanem emberszeretetből.”


(fl)