A páciens szerint nem a megfelelő fogát húzták ki, az orvosok teljesen mást állítanak

2019. május 10. - 09:11 | Régió

Korábban beszámoltunk róla, hogy tévedésből egy egészséges férfi lábát műtötték meg a nyitrai kórházban. Most hasonló esetre derült fény: egy páciens azt állítja, hogy nem azt a fogát húzták ki, amelyiket kellett volna. Az orvosoknak is megvan a saját verziójuk.

Igornak megfájdult a foga, és mivel ünnep volt, Bazinból Pozsonyba utazott a fogászati elsősegélyre. A férfi megmutatta, hogy melyik foga fáj, az ügyeletes orvos pedig elvégezte a húzást.

Miután Igor hazatért, és az injekció hatása is elmúlt, akkor vette észre, hogy a fájós foga még mindig a helyén van – viszont egy másik hiányzott. A férfi visszament az elsősegélyre, ahol aztán már a megfelelő fogat húzták ki.

A TV JOJ kapcsolatba lépett a klinikával, amely megerősítette, hogy a férfi aznap kétszer járt az ügyeleten – állításuk szerint az először kihúzott fog sem volt egészséges. Az orvosok írásos jelentése szerint a páciens mindkét esetben aláírta a kérelmezett beavatkozást, és semmi esetre sem történhetett tévedés.

Ilyen eseteket az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal vizsgál ki, de Igor egyelőre nem döntötte el, hogy egyáltalán tesz-e bejelentést.


noviny.sk/para