Páciensek értékelték a kórházakat – előkelő helyen a dunaszerdahelyi és az érsekújvári is!

2023. március 9. - 12:10 | Régió

Mutatjuk az ország legjobb kórházait a páciensek értékelése alapján.

Páciensek értékelték a kórházakat – előkelő helyen a dunaszerdahelyi és az érsekújvári is!
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A Dôvera egészségbiztosító vezérigazgatója, Martin Kultan csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében ismertette a páciensek körében végzett felmérésük eredményét. Csaknem hétezer embert kérdeztek meg arról, hogy milyen mértékben voltak megelégedve az egészségügyi ellátással 2022-ben, hogyan értékelik az egyes kórházakat.

A kórházakat több kategóriára osztották. A legjobban értékelt egyetemi kórház a rózsahegyi (Ružomberok) SNP Központi Katonai Kórház lett, míg a legrosszabb a nagyszombati Egyetemi Kórház – írja a Hospodárske noviny.

Az általános kórházak kategóriájában a Svet zdravia partizánskei kórháza végzett az élen, az utolsó helyre a nagyrőcei kórház került.

A specializált egészségügyi intézmények közül a páciensek a pozsonyi CINRE ellátásával voltak a leginkább megelégedve, legkevésbé a Kelet-szlovákiai Onkológiai Intézettel.

Ami a magyarlakta településeket illeti, az első kategóriában az érsekújvári, a másodikban pedig a dunaszerdahelyi Svet zdravia kórház ért el előkelő helyezést – előbbi a 7. az egyetemi kórházak, utóbbi a 10. az általános kórházak rangsorán.

Kapcsolódó cikk:
Péter csak egy kicsit vágta meg az ujját, de majdnem belehalt. Egy új berendezéssel mentették meg az életét Dunaszerdahelyen

Az ugyancsak a Svet zdravia hálózatához tartozó rimaszombati kórház a 32., a komáromi AGEL kórház a 34. helyre, a galántai kórház pedig a 39. helyre került az értékelés alapján.

A Hospodárske noviny táblázata:

(HNonline/TASR/para)