Palkovič átvette az egészségügyi tárca irányítását, ahol újabban egy lehallgatókészülék miatt áll a bál

2023. március 14. - 15:15 | Belföld

Eduard Heger megbízott miniszterelnök kedden bemutatta az egészségügyi minisztérium új államtitkárát, Michal Palkovičot, aki a minisztérium irányításáért lesz felelős.

Palkovič átvette az egészségügyi tárca irányítását, ahol újabban egy lehallgatókészülék miatt áll a bál
Fotó: TASR - illusztráció

"Az egészségügy abszolút prioritás. Nem engedhetjük meg, hogy veszélybe kerüljön a Rázsochy, azaz egy korszerű, modern kórház megépítése. Éppen ezért Michal Palkovič érkezik a tárcához" - mondta Heger.

A kormányhivatal szerint Palkovič feladata az lesz, hogy felügyelje a helyreállítási terv mérföldköveinek teljesítését, amelyek a korábbi tárcavezetés idején jelentősen elmaradtak.

A Živé.sk oldal időközben arról számolt be, hogy lehallgatókészülékeket találtak az egészségügyi minisztériumban.

Sem a rendőrség, sem az egészségügyi minisztérium nem nyilatkozik azokkal a hírekkel kapcsolatban, hogy lehallgatókészülékeket találtak a minisztériumban – tájékoztatta a TASR-t a két intézmény. „Mivel bármilyen részletek nyilvánosságra hozása veszélyeztetné a nyomozás kimenetelét, jelenleg nem tájékoztatunk az ügyről” – mondta a TASR-nek Karolína Barinková, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint semmilyen többletinformációt nem hozhat nyilvánosságra a rendőrségnél.

A lap szerint állítólag a tárca államtitkárát, Lenka Dunajová Družkovskát figyelhették meg, de másokat is érinthetnek a történtek.

Kapcsolódó cikk:
Államtitkár és válságmenedzsment irányítja majd az egészségügyi minisztériumot, Heger felügyelete alatt

(TASR)