Panaszkodtak Ficóék, aztán jött egy kis időhúzás, mire a főügyész azt mondja, ez így nem mehet tovább

2022. augusztus 1. - 14:28 | Belföld

Mivel a főügyészség szerint indokolatlanul elhúzódott egy panasszal kapcsolatos eljárás abban az ügyben, amelyikben a többszörös exkormányfő, Robert Fico is érintett, Maroš Žilinka főügyész úgy döntött, mostantól az ilyen kérdéseket azonnal meg kell vizsgálni.

Panaszkodtak Ficóék, aztán jött egy kis időhúzás, mire a főügyész azt mondja, ez így nem mehet tovább

A főügyészség vizsgálata kiderítette, hogy 55 napot csúszott az Alkonyat-üggyel kapcsolatban benyújtott panasz kivizsgálása. Ebben ludas volt egy nyomozó, illetve a speciális ügyészség egy alkalmazottja is. A főügyész arról határozott, hogy ez a jövőben nem mehet így.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) áprilisban az Alkony akció keretében bűnszövetkezet létrehozása, működtetése és támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének folytatólagos elkövetése miatt indított büntetőeljárást Robert Kaliňák volt belügyminiszter és Robert Fico, a Smer-SD elnöke ellen. Az ügyben szintén gyanúsítottként szerepel Norbert Bödör nyitrai vállalkozó és Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány.

TASR