Pancser piszkít, civil tisztít

2017. október 30. - 22:18 | Régió

Egy hónap alatt másodszor takarítottak civil fiatalok a dunaszerdahelyi Pozsonyi és a Bécsi út közti bekötőút mellett.

Pancser piszkít, civil tisztít
Helyszíni felvételek - I Love ECO / Facebook

Három hete annak, hogy a dunaszerdahelyiek által tavasszal alapított I Love ECO Facebook-csoport „növendékei” megvalósították első szemétszedő akciójukat, „Make Csallóköz Clean Again” jelmondattal.

A régi cukorgyár kerítésénél elhelyezett városi konténer néhány óra alatt megtelt a begyűjtött hulladékkal, amit ismeretlenek okádtak oda.

A következő akciót a csoport október 29-ére hirdette meg, de a zord időjárás és a viharos szél miatt csaknem elmaradt. Gašpar Éva, a csoport alapítója azonban kérdésünkre elmondta, hogy végül öten mégis összejöttek, és most másfél konténernyi szemetet kapáltak össze.

„A legutóbbi akció óta sajnos került oda építkezési hulladék is, amit nehéz összeszedni. Állt ott egy szomorú fűz is, ami pedig az alatt volt, az brutális” – árulta el.

Tehát akadt olyan balfácán, aki azóta, hogy ott október elején azért részben kitakarítottak, ott hagyta az építkezési szemetét. Meglehetősen kiábrándító és demotiváló civilként úgymond széllel szemben pisálni, de az eredmény két alkalom után mégis csak két és fél konténernyi összegyűjtött szemét. Pont ennyi lenne ott szétszórva még, ha ezek az akciók nem valósulnak meg. Folyt. köv.

(SzT)