Panenka elhagyhatta a kórházat

2020. október 14. - 15:22 | Sport

Elhagyhatta a kórházat és hazatérhetett Antonín Panenka korábbi csehszlovák válogatott labdarúgó, aki az elmúlt napokban orvosi kezelésre szorult.

Panenka elhagyhatta a kórházat
Antonín Panenka

A 71 éves Panenka jelenleg elnöki tisztséget tölt be egykori klubjánál, a Bohemians 1905-nél. Az egyesület szerdán azt közölte, hogy Panenka koronavírustesztje negatív lett, és bár még mindig tüdőgyulladása van, már elhagyhatta a kórházat. A tájékoztatás szerint egyhetes egészségi problémákat követően a klubelnök, egyben sportági legenda ismét otthon lehet családtagjai körében.

Panenkát az elmúlt napokban légzési nehézségei miatt a benešovi kórház intenzív osztályán is kezelték, majd miután jobban lett, átszállították egy prágai létesítménybe.

Az 1976-os Európa-bajnokság belgrádi döntőjében 2-2-es eredménnyel zárult a rendes játékidő Csehszlovákia és a címvédő NSZK csapatai között, és miután a hosszabbításban nem született gól, az elsőségről - a sportág történetében első alkalommal - tizenegyespárbaj döntött. A negyedik párban a német Uli Hoeness hibázott, így a csehszlovákok ötödik lövése dönthetett, ezt rúgta Panenka. A középpályás nekifutott, alápörgetett a labdának, amely lassan, ívesen az elvetődő német Sepp Maier kapus mellett a háló közepébe hullott. Az így értékesített büntetőket azóta Panenka-tizenegyesnek nevezik.

(MTI)

Címkék: Antonín Panenka