Pánikszerűen vásárolják Szlovákiában is a villanyradiátorokat és -melegítőket!

2022. október 24. - 10:58 | Belföld

Biztos, ami biztos alapon nemcsak például Németországban, de Szlovákiában is nekiálltak az emberek elektromos fűtőtesteket vásárolni. Az orosz-ukrábn háború és a gázválság körüli félelmek arra ösztönzik az embereket, hogy biztosítsák be magukat a téli hónapokra, lesz, ami lesz.

Pánikszerűen vásárolják Szlovákiában is a villanyradiátorokat és -melegítőket!
Forrás: Flickr

Németországban némelyik helyi hivataloknak már azzal is kellett foglalkozniuk, nehogy a tízezerszámra megvásárolt villanymelegítőt egyszerre kapcsolják majd be, mivel az áramkimardásokat okozhat. Az elektromos melegítők és radiátorok iránti kereslet ugyanakkor Szlovákiában is jelentősen megnőtt.

A Topky.sk riportjából kiderül, hogy olyan szlovák kereskedők, mint a Datart, a Hej.sk vagy a Nay is ezt érzékelik. Sabina Boudová, a Datart és a Hej.sk marketingigazgatója közölte, hogy pillanatnyilag háromszor akkora a kereslet az elektromos fűtőtestek iránt, mint az előző évek azonos időszakában. Közölte azt is, hogy a raktárkészletük megfelelő szinten van, így tulajdonképpen nem kell várni a megrendelt árura.

Több tíz százalékos keresletnövekedést tapasztaltak a Nay-nál is. František Vámoši kereskedelmi menedzser. Szavai szerint azebba a kategóriába tartozó áru már a raktáraikban szerepel, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy ami a kínálatból mégsem, az nem fog késni vagy hogy bejön-e egyáltalán, ezért azt tanácsolta a vásárlóknak, hogy lehetőleg olyan terméket rendeljenek a villanymelegítők közül, amelynél fel van tüntetve, hogy van belőle raktáron.

(Topky.sk)