A pápa elbúcsúzott Szlovákiától, azt üzente, mindenkit a szívében hord

2021. szeptember 15. - 12:44 | Belföld

Ferenc pápa a šaštíni szentmise végén elbúcsúzott Szlovákiától. Köszönetet mondott a püspököknek, Zuzana Čaputová államfőnek, a polgári társadalom vezetőinek, és mindenkinek, aki a látogatása előkészítésén dolgozott.

A pápa elbúcsúzott Szlovákiától, azt üzente, mindenkit a szívében hord
Fotó: TASR

„Drága testvéreim, eljött az idő, hogy elbúcsúzzak az országuktól. Ezen az eucharisztián hálát adtam Istennek, hogy lehetővé tette, hogy eljöjjek önökhöz, ahogy azért is, hogy utamat a népük vallási ölelésében fejezhettem be, közösen ünnepelve patrónusuknak, a hétfájdalmú Szűz Máriának ezt a fontos vallási és állami ünnepét” – mondta a pápa az egybegyűlt hívőknek.

A Szentatya megköszönte a püspököknek az előkészületeket és a fogadását, ismételten köszönetet mondott az államfőnek és a polgári társadalom vezetőinek. „Köszönöm mindenkinek, aki különféleképpen segített, elsősorban imádsággal, és örömmel üdvözlöm ismét az egyházak ökumenikus tanácsának tagjait és résztvevőit, akik megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel. Mindegyikőjüket a szívemben hordom, köszönöm mindenkinek” – tette hozzá.

A hívők megáldása után Ferenc pápa egy arany rózsát tett a hétfájdalmú Szűz Mária szobrához. A mise után a pápa a pozsonyi repülőtérre utazik, ahol búcsúceremóniát tart. Ezt követően Rómába repül.

TASR