Pápalátogatás: Ellenőrzik, hogy a jelentkezők tényleg be vannak-e oltva

2021. augusztus 2. - 21:56 | Belföld

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) ellenőrizni fogja, hogy a pápalátogatáshoz kötődő rendezvényekre regisztrálók valóban be vannak-e oltva – jelentette ki Barbora Mareková, az intézet stratégiai és fejlesztési osztályának igazgatója.

Pápalátogatás: Ellenőrzik, hogy a jelentkezők tényleg be vannak-e oltva
Fotó: TASR/AP

„Csak a teljesen védettek regisztrálhatnak, az NCZI pedig valamilyen formában megkapja majd az adataikat, amelyeket ellenőriz, és visszajelzést küld a szervezőknek” – tette hozzá Mareková. Az NCZI a regisztrálókat nem fogja értesíteni. Az adatok ellenőrzése feltehetően a napokban elkezdődik, a terv szerint heti rendszerességgel fogják őket összegezni és kiértékelni.

Ferenc pápa négy helyszínt keres fel Szlovákiában, a legtöbb hívőt a Šaštín-Stráže-i zarándokhelyre várják, az előzetes becslések szerint számuk elérheti a 350 ezret.

Ferenc pápa szeptember 12. és 15. között látogat Szlovákiába – Pozsonyba, Kassára, Eperjesre és Šaštín-Strážera. Találkozik a három legfőbb közjogi méltósággal, valamit a zsidó és a roma közösség képviselőivel. Utóbbi helyszínen pápai szentmisét celebrál a Szentatya.


TASR