A Papréten megépült a legnagyobb városi parkoló

2017. december 16. - 13:56 | Régió

Fülek Város megoldotta a papréti lakótelepen sok éven át gondot okozó parkolást. 

Megépítették a város legnagyobb parkolóját. Az 56 parkolóhelyet biztosító terület kialakításához a Város ez év őszén fogott hozzá, és december 14-én került sor az átadására. A beruházás 75 ezer euróval terhelte meg a városkasszát.

A parkolás az utóbbi években már Füleken is komoly gondot kezdett okozni. Főleg a lakótelepek rendelkeztek kevés parkolóhellyel. A legégetőbb a Paprét helyzete volt. Az autók ott a kijelölt helyeken kívül a füves területen, az út mellett, sőt a járdákon is parkoltak már, ami veszélyes helyzeteket teremtett. A parkoló kialakítása már évek óta foglalkoztatta a városvezetést. Végül a múlt évben sikerült megtalálni a megfelelő helyet az egyik lakótömb és a két alapiskola területe között.

Az építési munkálatok ez év októberében kezdődtek meg. December közepén pedig már sikerült is azt a város vezetésének átadni. Az újonnan kialakított parkoló 56 nyilvános parkolóhelyet kínál, s ezáltal a Város kezében lévő parkolók közül a legnagyobbnak számít. Nagyobb kapacitással csupán az üzletközpontok parkolói rendelkeznek.

Az építésnél nem feledkeztek meg a parkoló olajleválasztójáról sem. „Megfelel az összes európai normának“ – támasztotta alá Vanko Iván, az építésügyi, környezetvédelmi és stratégiai-fejlesztési osztály vezetője. Szavai szerint a Város itt egy, a parkoló megközelítésére szolgáló 100 méter hosszú, új kétirányú utat is épített. „A Város teljes beruházása elérte a 75 ezer eurót“ – tette hozzá, azzal, hogy jövőre a bekötőút új járdával is kiegészül.

Az idén Füleken még egy 15 férőhelyes parkoló is épült a város központjában. „Összesen így ez évben nálunk 71 parkolóhely jött létre. Ez idáig ez a legnagyobb beruházás ezen a téren a városban“ – zárta szavaival Agócs Attila polgármester.

(-)

Címkék: Fülek, parkoló