Pár óra leforgása alatt 17-19 fokot zuhant a hőmérséklet

2021. április 12. - 21:11 | Régió

Pár óra leforgása alatt óriásit zuhant a hőmérséklet Szlovákiában, a délután mért 20 Celsius-fokról estére 1-3 fokra csökkent. Pozsonyban helyenként már havas eső esik. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott a közösségi hálón.

Pár óra leforgása alatt 17-19 fokot zuhant a hőmérséklet
Fotó: TASR

A meteorológusok leírása szerint a hidegfronttal érkező hideg levegő szó szerint betört Délnyugat-Szlovákiába. A szél sebessége helyenként eléri a 90 km/órát is. Az előrejelzés szerint az ország többi részén is lehűl az idő, de itt a hőmérsékletsüllyedés nem lesz annyira intenzív.

Szlovákiában ezekben az órákban váltja fel a tavaszi időjárást a hideg, esős, szeles idő, egyes területeken havazhat is. A következő napokban is hasonló időre van kilátás. Az SHMÚ a viharos szél, a havazás, valamint a hótorlaszok keletkezésének veszélye miatt adott ki riasztást.

Pozsonyban és a Bazini járásban másodfokú szélriasztás lépett érvénybe. A széllökések erőssége a fővárosban akár a 105 km/órát is elérheti. A szél átlagsebessége 60-70 km/óra körül alakul. A Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) a TASR hírügynökségnek megerősítette: a főváros és Pozsony megye több pontján is el kellett hárítani a viharos szél okozta károkat.


TASR