Parasztolimpia és majális Csiliznyáradon

2019. április 29. - 08:37 | Régió

A csilizközi községben szombaton harmadik alkalommal került megrendezésre a májusfaállítással egybekötött parasztolimpia. A szokatlan versenyszámokban öt csapat bizonyíthatta rátermettségét.

Parasztolimpia és majális Csiliznyáradon
Érkezik a májusfa (Fotók: Lukács Végh Zsuzsa - További felvételekért kattints!

A rendezvénysorozat a szokatlan „olimpiai” versenyszámokkal vette kezdetét kora délután. Elsőként a gyerekek álltak a startvonalhoz, akik hatan küzdöttek a legjobb helyezésekért. Utánuk a felnőttek következtek, akik öt csapatot állítottak induláshoz. Egymással küzdöttek a csapatok Nagyszarváról, Dunaszerdahelyről, Bősről (2) és a helyiek Csiliznyáradról. „A versenyszámok ugyanazok voltak, mint tavaly, tehát a vízhordás talicskában, létrában futás, szalmabála átugrása, traktortolás és gumicsizma-hajítás. A csapatok mind szépen vették az akadályokat, a legjobbak azonban, ahogy tavaly is, a Bősiek Bősért csapata lett” — meséli Katona Péter, a rendezvény főszervezője.

A verseny végeztével a falu férfijai elindultak, hogy a focipályára szállítsák a felállításra szánt májusfát. A megérkezés után a község apraja-nagyja feldíszítette a fa lombját, majd kötelek segítségével három csoportra osztva állították fel. A csiliznyáradi májusfa idén közel 17 méter magaságban díszeleg a futballpálya mellett.

A rendezvényen érdekességnek számított egy tűzoltóbemutató, ugyanis a helyszínen egy gépkocsit gyújtottak fel, majd szirénázva megérkeztek az alistáli és a balonyi tűzoltók, akik gyakorlott mozdulatokkal fékezték meg a lángokat. Az akciófilmekbe illő jelenet nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is megragadta a figyelmét.

Estére a rendezvény sztárvendége, a Karthago egykori frontembere, Takács Tamás adott koncertet, majd utcabállal zárult a rendezvény. A szervezésben a helyi önkormányzaton kívül az önkéntes tűzoltók is tevékenyen kivették a részüket.

(alsa)