Parfümöket áruló csalók próbáltak kirabolni embereket Tallóson és környékén

2017. május 12. - 17:42 | Régió

Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy csalók garázdálkodnak a Galántai járásban, Tallóson és környékén.

H. Éva elmondása szerint pénteken délelőtt édesanyját is megpróbálták kirabolni Tallóson, de szerencsére nem jártak sikerrel.

Elmondása szerint középkorú, szlovákul beszélő férfiakról van szó, akik parfümöt kínálnak eladásra. A kiszemelt áldozataik figyelmét azzal próbálják elterelni, hogy a helyi hivatalt keresik, majd megpróbálják ellopni a pénztárcájukat.

A beszámoló szerint érsekújvári jelzésű, szürke személygépkocsival közlekednek, amelyet már a környező településeket, például Vezekényen is láttak. Elsősorban az idősebb embereket próbálják átverni.

A feltételezett bűncselekménnyel kapcsolatban érdeklődtünk a rendőrségnél is. Martina Kredatusová, a Nagyszombati kerület rendőrségi szóvivője megkeresésünkre közölte, egyelőre nem érkezett hasonló bejelentés a Galántai járásból.

A szóvivő azt javasolja, soha ne vásároljanak semmit ilyen személyektől, hiszen minden egyes vásárlással támogatják a tevékenységüket, ráadásul nagy valószínűséggel rossz minőségű, illetve hamisított termékeket árulnak.

"Minden hasonlóan gyanús tevékenységet jelentsenek a 158-as segélyhívón" – zárta a szóvivő.


(para)

Címkék: rablás, csalók, tallós