Párkány: 700 ezer eurótól esik el a város a kormány intézkedései miatt

2022. július 13. - 15:17 | Régió

Az önkormányzatok által meghirdetett sztrájkkészültséghez Párkány (Štúrovo) is csatlakozott, a települések így tiltakoznak a kormány őket érintő intézkedései ellen. Eugen Szabó, a város polgármestere rámutatott, egy hónapja hirdettek sztrájkkészültséget az önkormányzatok, de a kormány azóta sem reagált az elvárásaikra.

Párkány: 700 ezer eurótól esik el a város a kormány intézkedései miatt
Fotó: TASR

„A bevezetett adókedvezmények miatt várhatóan óriási bevételkieséssel kell számolniuk a településeknek. Számításaim szerint Párkány évi 700 ezer eurótól esik el” – jelentette ki a polgármester.

Félő, hogy emiatt nemhogy felújításokra nem jut pénz a városban, hanem az iskolák, a művészeti alapiskola és a szabadidőközpont teljes működési költségeinek fedezésére sem.

„Veszélybe kerül a város kulturális szervezeteinek és sportegyesületeinek működtetése és a szociális szolgáltatások bebiztosítása. Tovább rontja a helyzetet az energiaárak és az alapanyagok árának emelkedése, a személyi és egyéb költségek növekedése, mindez szinte megoldhatatlan feladat elé állít bennünket” – sorolta a polgármester.

Eugen Szabó szerint a településeket eddig is sújtotta az alulfinanszírozás, ez főleg a szükséges felújítások elmaradásán mutatkozott meg. Ennek következtében az önkormányzat nem tudta megfelelő mértékben felújítani az utakat, a középületeket, a csatornarendszert és a közterületeket.


(TASR)