Párkány felújította a buszpályaudvar közelében lévő útszakaszt

2020. július 13. - 11:26 | Régió

Párkány önkormányzata befejezte a buszmegálló közelében lévő útszakasz felújítását. A Tűzoltó utcánál van a város egyik legforgalmasabb kereszteződése, felújítása 90 ezer euróba került, a város saját költségvetéséből finanszírozta a beruházást.

„Különösen a nyári hónapokban több száz autó és gyalogosok ezrei haladnak át naponta ezen a szakaszon, a fő célunk az volt, hogy biztonságosabbá tegyük a közlekedést – mondta Eugen Szabó, a város polgármestere.

A felújítás során lebontották a buszmegálló kerítésének egy részét, az utat kiszélesítették és parkolót alakítottak ki a taxik számára. Az út egyik oldalán járda és kerékpárút épült, amely a már meglévő kerékpárúthoz kapcsolódik. Áthelyezték a járdát és védőkorlátot szereltek mellé. A közvilágítást is modernizálták a kereszteződésben.

A polgármester tájékoztatása szerint a Tűzoltó utca Vadas fürdőt és a Nánai utat a kereszteződéssel összekötő szakasza viszonylag hosszú, és már nagyon rossz állapotban van. A teljes rekonstrukció több százezer euróba kerülne, ezért a város azt tervezi, hogy szakaszosan végzi el a felújítást. Az út többi szakaszát a Vadas termálfürdővel közösen újítaná fel az önkormányzat.

(TASR)