Parkoló építését tervezi Érsekújvár önkormányzata

2019. szeptember 24. - 19:39 | Régió

Új parkoló építését tervezi Érsekújvár önkormányzata az integrált közlekedés fejlesztése céljából. Kialakítását a Štefánik utcában tervezik, a lakosok ingyen használhatnák a parkolót.

Parkoló építését tervezi Érsekújvár önkormányzata
TASR

Az eredeti terv szerint a város és az Arriva közlekedési társaság közötti szerződés alapján kellett volna megépülnie a létesítménynek. „A buszmegálló, a körforgalom és a parkoló építése céljából jött létre a szerződés, melynek érvényessége attól függött, kap-e a bérlő vissza nem térítendő támogatást a beruházásra” – tájékoztatott az önkormányzat.

A közlekedési társaság azonban felmondta a szerződést, amit előre nem látható változásokkal indokolt, amelyek megnehezítik a projekt megvalósítását. Ezért a város úgy döntött, saját területén építi meg a parkolót, a beruházásra megpróbál uniós támogatást szerezni.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az új parkoló az integrált közlekedési rendszer része lenne.

„Ez azt jelenti, hogy igyekszünk összehangolni a városi tömegközlekedést a vasúti, az autóbusz- és a kerékpáros közlekedéssel. A projekt költsége az előzetes becslések szerint 420 ezer euró, ebből a vissza nem térítendő hozzájárulás összege 399 ezer, a társfinanszírozás összege pedig 21 ezer euró”

– tájékoztatott az önkormányzat.

TASR