A parlamentbe küldött gyanús levelekben nem volt veszélyes anyag

A szennyezett borítékok, melyeket péntek reggel találtak meg a parlamenti hivatal dolgozói, semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaztak.

A parlamentbe küldött gyanús levelekben nem volt veszélyes anyag
Forrás: noviny.sk

Erről Veronika Slamková, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget. A rendőrség tovább foglalkozik az üggyel.

Összesen 70 darab, gyanús anyagot tartalmazó levél érkezett pénteken a különféle politikai pártokhoz tartozó képviselők címére. Az anyag enyhén irritáló hatást váltott ki. A hivatal dolgozói a küldemények szokásos ellenőrzése során találták meg a gyanús borítékokat. „Ez az eset is azt igazolja, hogy a parlamentbe érkező küldemények fokozott ellenőrzésére van szükség. A korábban elfogadott intézkedéseink helyesnek és megalapozottnak bizonyultak” – közölte Daniel Guspan, a parlamenti hivatal vezetője. 

A képviselők leveleinek ellenőrzése és felnyitása tavaly sok vitát keltett. Az ellenzék azzal vádolta a parlament vezetését, hogy levéltitkot sért. A vezetés ezt elutasította, és a biztonsági intézkedésekre, valamint a Belügyminisztérium ajánlásaira hivatkozott. Később a képviselő-testület elfogadta a gyanús küldemények ellenőrzésével kapcsolatos új szabályokat.

TASR