Parlamenti választások: Nagyon magas részvételt jósolnak

2020. március 1. - 00:08 | Belföld

A szombati parlamenti választások különlegessége valószínűleg a magas részvétel lesz. Ezt Eduard Bárány, az Állami Választási Bizottság elnöke jelentette ki a szavazóhelyiségek bezárása után.

Bárány szerint a választások nyugodt mederben zajlottak, ahogy az már Szlovákiában szokás. Inkább csak lokális szinten történtek furcsa, nem mindennapos esetek, komolyabb problémák nem akadályozták a szavazást.

A bizottság elnöke megjegyezte, hogy a külföldről szavazó választópolgárok esetében nehéz betartani a titkos szavazás elvét.

A bizottsághoz sok bejelentés érkezett Pozsony Ligetfalu városrészéből, ahol a választópolgárok listáján elhunytak is szerepeltek. Bárány nem ismeri ennek okát.

Szlovákia nagy részén bezártak a szavazóhelyiségek, megkezdődött a szavazatszámlálás. Öt szavazóhelyiség kivétel, itt tovább folyik a szavazás. A statisztikai hivatal a nem hivatalos részeredményeket a www.volbysr.sk oldalon teszi közzé. A választások hivatalos eredményét azután hozzák nyilvánosságra, hogy azt jóváhagyta az Állami Választási Bizottság. Erre március 1-jén, vasárnap kerül sor.


TASR