Pártjaink vezetői óvatos húsvéti duhajok a magyarországi kollégáikhoz képest

Orbán Viktor húsvét alkalmából egy versike kíséretében meglocsolta unokáját - ez látható a magyar miniszterelnök Facebook-oldalán hétfőn közzétett rövid videófelvételen, de hozzá hasonlóan vízbevetőhétfőn szinte az összes magyarországi pártelnök odatette magát. A „mi politikusaink” is boldog ünnepeket kívántak a közösségi oldalukon, de kevésbé akciódús keretek között. 

Pártjaink vezetői óvatos húsvéti duhajok a magyarországi kollégáikhoz képest
Facebook

Ugyanakkor Menyhárt Józsefnek és Bugár Bélának szinte megegyező a szurkolói tábora, ha arról van szó. És bizony még ilyenkor is arról van szó.

Menyhárt József egy tavaszi testcselt dobott be: április elsején egy Március című Áprily-verssel kedveskedett a követőinek.

A műkedvelők csak egy maroknyi csapata kedvelheti Áprily Lajos művét, hiszen a barka selyemruhás kivetkőzését alig 80-an fogadták üdvözölve. Azt viszont nem állíthatjuk, hogy az MKP elnöke nem készült az ünnepekre, mivel már március 30-án új, húsvétias köntösbe öltöztette a borítóképét, és ugyanazon a napon Rónay György Este a Golgotán című költeményével kívánt meghitt ünnepet „Mindenkinek”. Ennek 500-at tett ki a rajongótábora.

Bugár Béla mostanra hidegebb égtájra cserélte a Maldív-szigeteket, és a hólepte Dél-Tirolból jelentkezett be Facebook-oldalán. A Híd első embere a pap nagybátyjának a 90. születésnapi évfordulójáról tett fel pár képet, ami szintén 500 fölé repítette a tetszésnyilvánítási mutatót.

Hasonlóan nagy volt a tetszési indexe a március 30-i bejegyzésének, amelyben mindenkinek áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánt. Az ezt kommentelő hozzászólások között meglepően kevés volt a rosszmájú megjegyzés, de azért akad olyan is. Például az, aki arra emlékeztette Bugárt, hogy a pártelnök ne számítson békés időszakra, hiszen „találkozunk a következő tiltakozó nagygyűlésen”. Persze egyáltalán nem biztos, hogy a csütörtöki megmozduláson részt vesz majd a kormánypárt vezetője, ettől még a fő üzenetét vagy 580-an fogadták pozitívan.

(sp)