Pataky Károly, Dušan Tomaško és Ladislav Lörinc lett Kassa megye alelnöke

2022. november 28. - 17:29 | Belföld

Pataky Károly (Szövetség-Aliancia), Dušan Tomaško és Ladislav Lörinc (mindketten függetlenek) lesz Kassa megye alelnöke az új választási ciklusban. Hétfőn választották meg őket a megyei képviselők Rastislav Trnka megyeelnök javaslatára.

Pataky Károly, Dušan Tomaško és Ladislav Lörinc lett Kassa megye alelnöke
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

A képviselők soraiból megválasztott három alelnök önkormányzati politikusként is tevékenykedik. Pataky Királyhelmec polgármestere, az előző ciklusban is Kassa megye alelnöke volt, Tomaško Gölnicbánya polgármestere, Lörinc pedig a kassai KVP városrész (Sídlisko KVP) polgármestere. A testület jóváhagyta díjazásukat, ami megfelel a havi minimálbérnek.

Négy képviselői frakció alakult a testületben: Klub regiónov KSK (16 tag), Aliancia-Szövetség és független képviselők (15), Košice a okolie (11), valamint a Smer-SD és a Hlas-SD klubja (6). Az egyes frakciókat Marián Hojstrič, Sačko Géza, Ladislav Lörinc és Michal Rečka vezeti.

Megválasztották a bizottsági tagokat és az elnököket is. „A bizottságok normál rezsimben kezdhetik meg a munkájukat. Ez azért fontos, mert még decemberben jóvá kell hagynunk a jövő évi költségvetést. Ez prioritás, hogy ne legyen költségvetési provizórium" - mondta Trnka. A bizottságoknak már ezen a héten el kell kezdeniük a munkát. Trnka rámutatott, a jelenlegi költségvetés-tervezet nem irányoz elő új beruházásokat, és a megye még mindig nem tudja, hogy a kormánynak a gyerekek után járó adóbónusszal kapcsolatos intézkedései mennyivel terhelik meg a kasszát.

TASR