A Pátria Rádió adása hétről hétre mintegy százezer hallgatóhoz jut el

2018. június 14. - 15:58 | Belföld

Arra a kérdésre, hogy „hallgatta-e múlt héten a Pátria Rádiót”, az igennel válaszolók száma a tavalyi év folyamán elérte a százezres szintet, és stabilan ezen a szinten is maradt.

Erről Lovász Attila, a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) Nemzetiségi Adásainak vezetője tájékoztatott az RTVS Tanácsának csütörtöki ülésén.

„Ez azt mutatja, hogy a nemzetiségi adások terén Szlovákia domináns nemzetiségi médiája vagyunk” – jelentette ki Lovász, hozzátéve: továbbra is az az ambíciójuk, hogy a híradás és a politikai publicisztika terén a Pátria Rádió az elsődleges média szerepét töltse be, amely mindenhol jelen van, ahol a többségi média is.

Lovász rámutatott: a Pátria olyan témákkal is kiemelten foglalkozott, mint a Kisebbségi Kulturális Alap által nyújtott támogatások átláthatatlan kezelésének gyanúja, illetve a nagyszarvai szlovák iskola ügye. Egyben bejelentette: a nyárra különlegességekkel is készülnek, például először fognak sugározni a szlovákiai magyar egyetemisták találkozóhelyének számító Gombaszögi Nyári Táborból.

Az RTVS Tanácsa csütörtökön megvitatta a költségvetésben beállt változásokat is, konkrétan a rendelkezésre álló források azon bővülését, amely az állammal kötött szerződés kiegészítésének köszönhető. Kilenc millió eurót a pozsonyi, kassai és besztercebányai műsorközvetítő és gyártási stúdiók felújítására fordítanak, másfél millió euróval pedig a televízióprogramok gyártási keretét bővítik.

Az RTVS tanácsa foglalkozott azzal a tervezett közbeszerzéssel is, melynek keretében különféle sporteseményekre közvetítő- és műsorsugárzó járműveket bérelnének.

TASR

Címkék: Pátria Rádió