Pavel Hapal váltja Ján Kozákot a szlovák kispadon

2018. október 22. - 13:38 | Sport

A szlovák válogatott új szövetségi kapitánya Pavel Hapal lesz, aki a bő egy héttel ezelőtt lemondott Ján Kozákot váltja.

Pavel Hapal váltja Ján Kozákot a szlovák kispadon
Pavel Hapal és Ján Kozák (Fotó: SITA)

Ezt Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnöke jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy a szövetség vezető bizottságának ülésén született meg a döntés, 10 jelenlévőből 9-en támogatták ezt a javaslatot, egy pedig tartózkodott. Kováčik elmondása szerint Pavel Hapalt szerdán 11 órakor mutatják be hivatalosan a válogatott kapitányaként.

Újságírói kérdésre elárulta azt is, hogy korábban felmerültek más jelöltek is a posztra, ám a mai bizottsági ülésre már csak egy jelölt maradt. Szerződést egyelőre nem kötöttek Hapallal, azonban az elnök és a szövetség alelnöke, Karol Belaník mandátumot kaptak arra, hogy egyeztessenek az edzővel annak feltételeiről.

Kováčik szavai szerint Hapallal már beszélt arról, hogy őt szeretnék a posztra, és részlegesen érintették a szerződtetése feltételit is, amit azonban még véglegesíteni kell. Egyetlen kvalifikációs ciklusra terveznek vele, amennyiben pedig a válogatott kijut a következő világversenyre, élnek az opcióval, hogy meghosszabbítsák majdani szerződését.

Pavol Hapal irányította az elmúlt három évben a szlovák U21-es válogatottat, májusban váltotta annak kispadján őt Adrián Guľa.

Kapcsolódó cikk:
„Mintha valaki leköpött vagy megpofozott volna” – Ján Kozák elmondta, miért mondott le
Ľubomír Šatka: Az egész futballtársadalomtól elnézést kérek

(parameter)