Pavol Rusko-ügy: Kihallgatták Sylvia Volzovát

Pavol Rusko volt miniszter és a Markíza televízió egykori vezetőjének ügyében kihallgatták azt a Sylvia Volzovát is, akit Rusko a gyanú szerint meg akart öletni.

Pavol Rusko-ügy: Kihallgatták Sylvia Volzovát
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Volzovát rendőrök kísérték be az épületbe, ahol megjelentek a gyanúsított védői is, akik azonban nem akartak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

A volt gazdasági miniszter ügyében már tanúként kihallgatták Ján Kánt, Mikuláš Černák egykori alvilági vezető egykori emberét, Pavol Rusko volt feleségét, Vierát, Ján Kováčikot, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnökét, Anna Nagyovát, Vladimír Mečiar volt miniszterelnök egykori munkatársát és Marián Kočner vállalkozót is.

A gyanúsított, Pavol Rusko jelenleg rács mögött van. Fogva tartása miatt panaszt nyújtott be, amiről a pozsonyi Megyei Bíróság dönt majd.

Pavol Rusko védőügyvédje múlt héten azt nyilatkozta a TASR közszolgálati hírügynökségnek, hogy Slyvia Volzová és kliense kihallgatása után  majd értékelik az eddig történteket. Emellett Rusko el akarja mondani  majd a saját verzióját is az üggyel kapcsolatban.

Pavol Rusko volt gazdasági minisztert és a Markíza televízió egykori vezetőjét azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte egy alvilági csoportnál akkori üzlettársa, Sylvia Volzová megöletését. Vallomást tehet az ügyben Mikuláš Černák, a besztercebányai alvilág volt vezetője is, aki gyilkosságok elkövetése miatt életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

Ruskón kívül gyanúsított még az ügyben Miloš K., Róbert L. alias Kýbel és maga Mikuláš Černák is.

TASR/para