Pazar kamionjával több ezer csallóközi gyermekhez látogatott el idén a Mikulás

2022. december 13. - 00:46 | Régió

Az idei adventi időszakban immár hetedik alkalommal indult útjára a Mikuláskamion a Csallóközben. Ezúttal húsz helyszínre látogatott el a pazar ünnepi járgány.

Pazar kamionjával több ezer csallóközi gyermekhez látogatott el idén a Mikulás
A Paraméter felvételei Királyfiakarcsán készültek - Továbbiakért kattints!

„Hét évvel ezelőtt ültünk a tévé előtt a párommal, megláttuk a Coca-Colás kamion reklámját. A párom, Kinga felszólalt, hogy nekünk is kellene egy ilyet csinálnunk. Felhívtam a főnökömet, a Ruppenthal vállalat vezetőjét, hogy szükségem lenne egy kamionra. Ő azt felelte, válasszak egyet. Így nem is volt más hátra, mint megalkotni a csallóközi Mikuláskamiont” – mesélte a kezdetekről Patócs Krisztián főszervező.

Krisztiánék évről évre szebb kamionnal érkeznek a gyerkőcökhöz. Kezdeményezésükhöz csatlakoztak a lakszakállasi színjátszócsoport tagjai, így az egyes helyszíneken rendre egy rövid előadás is várja a csemetéket.

Idén tíz napon keresztül járta a településeket a Mikulás, karöltve a manóival, illetve a Jégvarázs című rajzfilmből ismert Elzával és Olaffal. Az előadást követően – melybe a gyerekeket is bevonták – következett a csomagosztás. Az apróságok felmehettek a csodás díszlettel rendelkező kamionra, hogy ott a Télapótól átvegyék az ajándékukat. „Minden helyszínen az a szervezet, község vagy intézmény biztosította a csomagokat, amely megrendelte a Mikuláskamiont. Ezen felül mi magunk is összeállítottunk néhányat, valamint a Ruppenthal vezetősége szintén felajánlott több csomagot, hogy azok a lurkók se távozzanak üres kézzel, akik úgymond véletlenül keveredtek oda egy-egy helyszínre” – mondta el a Paraméternek Patócs Krisztián.

Ebben az évben több ezer gyermeknek okozott örömet a Mikuláskamion. „Átlagosan körülbelül 200 csomagot osztottunk szét naponta, de volt olyan eset is, amikor egyetlen nap alatt több mint 1300 csomagot adtunk ki a kezünkből” – tette hozzá a főszervező.

(SzC)