Peer Gynt Dunaszerdahelyen

2019. december 9. - 13:30 | Kultúra

Peer Gynt az álmok színdarabja,az emberiség nagy színdarabja ez, a drámairodalom egyik legnagyobb műve a jó és rossz örök harcáról, küzdelméről.

Peer Gynt Dunaszerdahelyen
A többi fotóért KATT a képre!

Arról, hol a helyünk a világban, mi az életünk célja, milyen minőségű utat járunk be eközben.

"Intellektuális tét, nagy vállalás, komoly kihívás az előadás, gazdag filozófiát hordozó szöveggel, tartalommal az életünk kérdéseiről"

"Nem olyan világban élünk, amikor az emberek bátran, önmagukat vállalva bármikor őszintén átadják magukat a szeretetnek. Az egyén hajszolja a pénzt, pozíciót, vagyontárgyakat, sokszor pótlékként. Közben észre sem veszi, mire is lenne szüksége. Peer Gynt sorsa is ezt tükrözi felénk."

A Soproni Petőfi Színház és a felvidéki Csavar Színházzal közös produkció főszereplője Gál Tamás Jászai díjas színművész a rendező Pataki András Jászai-díjas rendező.

Főbb szerepekben: Horváth Zsuzsa Jászai- és Aase-díjas színművész, Eperjes Károly Kossuth-és Jászai-díjas színművész, Kiss Szilvia, Jászai-díjas Kovács Frigyes, Kossuth-díjas Boráros Imre, Ács Tamás, Papp Attila, Savanyú Gergely, Marosszéki Tamás, Farkas Tamás, Molnár Anikó.

A mozgás Rovó Péter munkája. A három táncos: Gara Lídia, Szalai Dóra, Alekszej Batrakov.

A zene Varga Gábor nevéhez fűződik. A zenésztársak, Kónyai Flórián hegedűn, Sárközi Gábor nagybőgőn és Stöckert Ádám ütős hangszereken játszanak az előadásban.

A díszlet és jelmeztervező a Munkácsy-díjas Gyarmathy Ágnes, a zenei vezető Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész. A dramaturg Katona Imre A mozgás Rovó Péter munkája. A három táncos: Gara Lídia, Szalai Dóra, Alekszej Batrakov. A zene Varga Gábor nevéhez fűződik. A zenésztársak, Kónyai Flórián hegedűn, Sárközi Gábor nagybőgőn és Stöckert Ádám ütős hangszereken játszanak az előadásban. A díszlet és jelmeztervező a Munkácsy-díjas Gyarmathy Ágnes, a zenei vezető Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész. A dramaturg Katona Imre.

A felvidéki premier december 15-én, 18.00 órától lesz Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Művelődési Házban lesz.

(-)