Peking 2022 - Nagyon igyekeztek, de nem jött össze a döntőbe jutás. Szlovákia a bronzért játszhat!

2022. február 18. - 07:29 | Sport

Szlovákia kétgólos vereséget szenvedett a finnekkel szemben.

Peking 2022 - Nagyon igyekeztek, de nem jött össze a döntőbe jutás. Szlovákia a bronzért játszhat!
Juraj Slafkovskýnak ezúttal nem sikerült betalálnia (Fotó: TASR)

A Nemzeti Fedett Stadionban negyedház, 5000 néző előtt rendezték az összecsapást. A finnek eddig remekül játszottak, míg a szlovákok a rossz rajt - éppen a finnek elleni múlt csütörtöki 6-2-es vereség - után fokozatosan pörögtek fel. A kieséses szakaszban előbb a négy évvel ezelőtti ezüstérmes németeket, majd a csoportkör alapján készített összesített tabella első helyére került amerikaiakat búcsúztatták drámai körülmények között, a hajrában egyenlítve, majd a végén büntetőlövésekkel.

Az első harmad kiegyenlített csatát hozott, de a finnek szereztek vezetést, miután a 16. percben Sakari Manninen gyűjtötte be a kipattanót, és Patrik Rybár lábvédője alatt a kapuba lőtt.

A folytatásban is fegyelmezett finn játék volt jellemző, az északiak egész összecsapáson nem kaptak kiállítást. A hajrában kockáztatott a szlovák együttes, de lehozott kapusa mellett újabb gólt kapott.

Szlovákia ennek értelmében szombaton, közép-európai idő szerint 14.10-től a bronzért játszhat az Oroszország-Svédország mérkőzés vesztesével, míg a finnek vasárnap hajnali 5.10-kor mérkőzhetnek az olimpiai döntőben.

A finnek történetük során harmadszor (1988, 2006) játszhatnak olimpiai aranyéremért. A szlovákok eddig még nem szereztek érmet olimpián, a legközelebb 2010-ben jártak hozzá, akkor kikaptak a bronzmeccsen a éppen a finnektől.

Eredmény:

Finnország - Szlovákia (1:0, 0:0, 0:0)

gólszerzők: 16. S. Manninen (Lindbohm, Vatanen), 60. H. Pesonen (Hartikainen, Pokka).

játékvezetők: Björk, Romasko – Lazarev, McCrank.

(parameter/MTI)