Peking 2022: Nem számolnak az olimpia félbeszakításával

2022. február 2. - 12:15 | Sport

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az emelkedő koronavírusos esetszámok ellenére nem készít vészforgatókönyvet a pekingi téli játékokra.

Peking 2022: Nem számolnak az olimpia félbeszakításával
Fotó: TASR/AP

"Nem határozunk meg küszöbértékeket. Nem konkrét számokban gondolkodunk, hanem abban, hogy mennyire függenek össze a pozitív esetek a buborékon belül" - jelentette ki Brian McCloskey, a NOB orvosi bizottságának vezetője, hozzátéve, hogy az akkreditált személyek számára létrehozott buborékban eddig nem akadtak egymással összefüggő esetek.

A szervezők szerint eddig 232 pozitív teszt született, ezekből 136-ot a repülőtéren állapítottak meg, 96-ot pedig a lezárt zónában. McCloskey kifejtette, a fertőzöttek többsége nem panaszkodik tünetekre, 11-en azonban kórházba kerültek, de az ő állapotuk sem súlyos.

"Ha mindenki megérkezik, várhatóan csökkennek majd a számok. Aki tartja magát az előírásokhoz, minimális eséllyel adhat pozitív tesztet" - közölte a NOB-szakértő.

Az olimpia alatt mindennap PCR-teszt vár a résztvevőkre, a fertőzötteket pedig egy erre a célra elkülönített hotelben szállásolják el, ahonnan tíz nap után jöhetnek csak ki, vagy ha annál hamarabb két negatív tesztet szolgáltatnak.


MTI