Példa nélküli, ahogy 30 maffiózó tombolt egy városban: bankokba törtek be, pénzautomatákat robbantottak fel és lezárták az utakat

2020. december 1. - 17:58 | Külföld

Állig felfegyverzett bűnözők raboltak ki két bankot a Brazília déli részén található Criciúma városában, és terrorizálták a helyi lakosokat - közölték a brazil hatóságok és a sajtó kedden.

 

Példa nélküli, ahogy 30 maffiózó tombolt egy városban: bankokba törtek be, pénzautomatákat robbantottak fel és lezárták az utakat
Esti felvétel Criciúmáról (wikipedia)

Legalább 30 bandatag csapott le rohamkarabélyokkal felfegyverkezve a Santa Catarina államban lévő mintegy kétszázezer lakosú városra az éjszaka - jelentette a G1 helyi hírportál. A bűnözők bankokba törtek be, pénzautomatákat robbantottak fel, tüzeket gyújtottak, elzárták az utakat, hogy ezzel feltartóztassák a rendvédelmi szerveket, és megtámadtak egy rendőrőrsöt is, ahol meglőttek két rendőrt.

Clesio Salvaro polgármester a történtek idején mikroblogján tett bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy ostrom alá került a város, egyben felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthon. A bűnözők rövid időre túszul ejtettek, majd elengedtek több helyi lakost és városi tisztségviselőt. A rablássorozat majdnem három órán át tartott. A bűnözők tíz járművel menekültek a városból az UOL hírportál szerint. Egyelőre nem tudni, mekkora zsákmányt sikerült magukkal vinniük. Több bankjegy szétszórva hevert a földön a város egyik kerületében.

"Ez az akció példa nélküli. Sosem volt semmi ehhez fogható nagyságú és erőszakos az államban" - jelentette ki Anselmo Cruz, a rendőrség rablási és emberrablási részlegének vezetője. Hozzátette, hogy a bűnözők által használt kocsikat később megtalálták egy szomszédos megyében.

MTI

Címkék: Brazília, maffiózók