Példátlan spekulációk indultak el a keddi családi tragédiáról, amelynek során négyen életüket vesztették

2023. január 19. - 12:55 | Régió

Semmi köze nincs a szilveszteri gyilkosságnak ahhoz a családi tragédiához, amely kedden történt egy lakótelepi lakásban. Szilveszterkor az utcán gyilkoltak meg egy nőt, kedden négy embert lelőttek egy lakásban. A rendőrség szeretné megnyugtatni a lakosokat, hogy a két eset között nincs összefüggés. Az interneten ugyanis elindultak a spekulációk, a félinformációkra épített találgatások - mondta a TASR hírügynökségnek Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Példátlan spekulációk indultak el a keddi családi tragédiáról, amelynek során négyen életüket vesztették
Fotó: TASR - Roman Hanc

„Egyes kijelentések szerint a négy ember haláláért ugyanaz a személy a felelős, mint aki szilveszter napján meggyilkolt egy fiatal nőt. A két tragédia összekapcsolása pánikot és félelmet keltett a városban" – mondta a szóvivő, és ismét hangsúlyozta, hogy a négy áldozatot követelő gyilkossági ügy valószínűleg családi tragédia volt.

Ivanová szerint a lakosok maguk is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jobb legyen a közbiztonság. „Nem szabad közömbösnek lenni, nem meglátni, ami körülöttünk történik. Ha bárkiben felmerül a gyanú, hogy a szomszéd lakás ajtaja mögött családon belüli erőszak zajlik, nézeteltérés lehet, segélykiáltásokat hall, ahelyett, hogy tudomást sem vesz róla, inkább értesítse a rendőrséget" - szólított fel, és hozzátette, mindig jobb ellenőrizni a helyzetet és nem találni semmit, mint akkor rádöbbenni, hogy baj van, amikor már késő. A szóvivő emlékeztetett arra is, hogy a rendőrök a hét minden napján, a nap 24 órájában szolgálatban vannak.

Bármikor el lehet érni a rendőrséget a 158-as telefonszámon vagy személyesen bármelyik rendőrkapitányságon. A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán privát üzenetben is fel lehet venni a kapcsolatot a testülettel. „Arra azonban felhívjuk a figyelmet, hogy a rendőrség Facebook-oldala nem helyettesíti a segélyvonalat, mert azt nem figyelik éjjel-nappal" – hangsúlyozta Ivanová.


(TASR)