Pellegrini aláírásokat gyűjt, és ismert személyiségekben gondolkodik

2020. július 13. - 14:35 | Belföld

Elkezdte a bejegyeztetéshez szükséges aláírások gyűjtését a Peter Pellegrini volt miniszterelnök és a Smer-SD volt tagjai által alapított Hlas politikai párt. Az aláírásokat tartalmazó íveket augusztus 12-ig szeretnék leadni – jelentette be Pellegrini hétfői sajtótájékoztatóján, Besztercebányán.

Pellegrini aláírásokat gyűjt, és ismert személyiségekben gondolkodik
Fotó: tasr

„Pártunk azoknak a hangja szeretne lenni, akik megérdemlik, hogy az állam odafigyeljen rájuk, és akiktől nem fordulhat el. A régiók hangja is leszünk, mert azt akarjuk, hogy a politikát a városok és a községek alakítsák, ne pedig egy pozsonyi tárgyalóasztalnál ülők” - mondta Pellegrini.

Peter Pellegrini nem zárta ki az együttműködést egyetlen létező politikai párttal sem, kivéve az ĽSNS-t. Elmondta, úgy gondolja, a nyár végére, amikorra a pártot regisztrálják, más ismert személyiségek is csatlakoznak a jelenlegi csapathoz.

Pellegrini és támogatói megkezdték az aláírások gyűjtését a régiókban, hétfőn Gyetvába utaztak. Egy politikai párt alapításához 10 ezer aláírásra van szükség. Ezeket a belügyminisztériumba kell benyújtani, ahol ellenőrzik az íveket, és ha mindent rendben találnak, a pártot bejegyzik.

A Hlast a Smer-SD volt tagjai és vezetői alapították meg, akik nem értettek egyet a volt kormánypárt vezetőségével.

TASR

Címkék: Peter Pellegrini, Hlas