Pellegrini: Az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges változat

2023. november 14. - 13:41 | Belföld

A Hlas-SD elégedett a kormányprogrammal, valamennyi képviselője megszavazza – jelentette ki Peter Pellegrini, a párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Pellegrini: Az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges változat
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

A kormány tervei kapcsán elmondta, az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges megoldás, a választási rendszer módosításához pedig széles körű konszenzusra lesz szükség.

„A Hlas elégedett a kormányprogrammal, az összes prioritásunkat tartalmazza, amit a választás előtt ígértünk az embereknek”

– mondta Pellegrini. Kitart emellett, hogy erős államra van szükség, amely képes segíteni az embereknek, és a Hlas-SD miniszterei jelentik a garanciát arra, hogy megvalósulnak a párt által vállalt célkitűzések.

„Az emberek a tetteket fogják értékelni, nem azt, ami a kormányprogramban szerepel”

– tette hozzá. Úgy véli, ha a parlament jóváhagyja a kormányprogramot, Szlovákia esélyt kap arra, hogy erős állam legyen, és segítse a rászorulókat.

Az RTVS szétválasztása kapcsán elmondta, ez csak az egyik lehetséges változatként szerepel a kormányprogramban.

„Ne vegyék ezt készpénznek, meglátjuk, hogyan alakul a vita”

- tette hozzá. A kulcsfontosságúnak azt tartja, hogy a köztévé ellássa közszolgálati feladatait és garanciát jelentsen a tényeknek megfelelő tájékoztatásra.

A választási rendszer módosítása kapcsán elmondta, ehhez széleskörű egyetértésre lesz szükség. Pellegrini szeretné, ha a változással magasabb szintű demokráciát lehetne elérni, és minden járásnak saját parlamenti képviselője lenne.


(TASR)