Pellegrini eldöntötte, hogy ki a 2022-es választások győztese!

2022. október 30. - 20:47 | Belföld

A Hlas-SD a választások győztese, jelöltjei a legtöbb polgármesteri posztot szerezték meg a pártszínekben induló jelöltek közül - jelentette ki Peter Pellegrini pártelnök Besztercebányán tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte a Hlas megerősödve került ki az összevont választásokból.

Pellegrini eldöntötte, hogy ki a 2022-es választások győztese!
Fotó: TASR

„A Hlas új pártként - hiszen csak két éve van a politikai palettán -, átesett az első komoly megmérettetésen, mert ez volt az első választás, amikor élesben mutatkozott meg, hogy a pártstruktúráink hogyan tudnak megküzdeni a választók kegyeiért a régiókban, a városokban és a településeken” – jelentette ki Pellegrini. Szerinte a választás igazolta, hogy a Hlas életképes párt.

Hozzátette, sok jelölt azért járt sikerrel, mert a Hlas-SD is támogatta őket. Számításai szerint 267 polgármestert és további több száz képviselőt választottak meg a Hlas-SD támogatásával. A megyei eredmények közül Branislav Becíket, Nyitra megye elnökét, valamint Ondrej Luntert, Besztercebánya megye elnökét emelte ki.

„Ezért azt kell mondanom, hogy ebből a szempontból is mi vagyunk az egyik legsikeresebb párt” – jelentette ki Pellegrini, hozzátéve, hogy 2068 önkormányzati képviselőjével a Hlas-SD e tekintetben is a legerősebb pártok közé sorakozott fel. Leszögezte, hogy pártja választási eredményeit senki sem kérdőjelezheti meg, és mindenkinek el kell fogadnia azt.


(TASR)