Pellegrini elfogadja a listavezetői pozíciót

Pellegrini elfogadja a listavezetői pozíciót
-illusztráció- (Fotó: TASR)

 „A kormányfő úgy döntött, elfogadja, hogy őt javasolják a Smer-SD listavezetőjének. Kész megtenni mindent annak érdekében, hogy a szlovákiai lakosokat konkrét eredményekkel győzzék meg, és hogy a Smer-SD a legstabilabb és a legsikeresebb szlovákiai párt maradjon”

– közölte Macíková.

Hozzátette: a kormányfő a ciklus végéig teljesíteni fogja a pozíciójából adódó kötelességeket, vagyis továbbra is az emberekért és Szlovákiáért fog dolgozni.

A Smer-SD párt korábban bejelentette: Fico Pellegrinit fogja javasolni a jelöltlista élére. Ján Mažgút, a Smer-SD szóvivőjének elmondása szerint ez a legjobb megoldás Szlovákiára nézve.

Fico és Pellegrini többször elismételték: azt akarják, hogy a Smer-SD stabil, erős és sikeres párt legyen. Fico hangsúlyozta: a párt ambíciója a következő választások után is a kormányalakítás. Mindketten erős jelöltlistát akarnak, amely a lehető legnagyobb koalíciós potenciált biztosítja.

Nyáron felmerült, hogy feszült a viszony a pártelnök és a kormányfő között. Utóbbi szerdán leszögezte: mindketten felnőtt emberek, akik bizonyos kérdésekben eltérő álláspontot képviselnek, ugyanakkor konstruktív megbeszéléseket folytatnak a párt előmozdítása érdekében. Hozzátette: stratégiai kérdésekben közeledtek az elképzeléseik. Arra a kérdésre, vajon Fico rajta lesz-e a jelöltlistán, Pellegrini azt válaszolta, hogy pártelnökként ehhez abszolút joga van.

TASR