Pellegrini elismerte, hogy egy Hlas-képviselő titokzatos villájában is éldegél

2024. április 3. - 11:58 | Belföld

Peter Pellegrini hivatalosan egy luxuslakást birtokol a pozsonyi várdombnál lévő Zuckermandel nevű negyedben, továbbá igénybe vesz egy lakóegységet a Pozsonyon kívül élő képviselők számára kialakított szálláshelyen. A SME ugyanakkor kiderítette, hogy ugyancsak használ egy villát Vereknyén, mely nem az ő tulajdona. 

Pellegrini elismerte, hogy egy Hlas-képviselő titokzatos villájában is éldegél
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

Ez utóbbi ház a tulajdonlap szerint 157 négyzetméteres és tartozik hozzá egy kb. 8 áras telek. Hivatalosan a Hlas elnökségének tagja, Peter Náhlik tulajdona.

Náhlik neve már felmerült a kampány során, Pellegrini ugyanis az ő cégének magángépét vette igénybe, hogy eljusson Pozsonyból Kassára. Erről persze Pellegrini azt állította, nem tudta, kié a gép és nem is érdekli.

Pellegrinihez hasonlóan Náhlik is korábban a Smer-SD képviselője volt, 2020-ban távoztak együtt, majd megalapították a Hlas-SD-t. Náhlik apja korábban együtt üzletelt a mečiari idők egyik fő privatizátorával, Vladimír Poórral, akit korábban a Smer egyik mecénásának tartottak.

Náhlik a vagyonbevallása szerint Pozsonyban a Sky Parkban birtokol egy lakást, a vereknyei Priehradná utcában lévő házat, amelyet 2021-ben vásárolt, nem tüntette fel. A SME úgy értesült, hogy a vásárlást Michal Gučík vállalkozó közvetítette. Ő a politika legfelsőbb szintjéig nyúló kapcsolatokkal bír, és a hozzá fűződő viszonyát korábban Maroš Žilinka főügyésznek is meg kellett magyaráznia. A házzal kapcsolatos kérdésekre a Hlas egyelőre nem válaszolt.

A Priehradná utcában élők közül a SME-nek többen is megerősítették, hogy Pellegrinit látni arrafelé többször, ugyanakkor a ház maga nem kelt olyan benyomást, mintha ott valaki folyamatosan élne.

Tegnap viszont Igor Matovič ment oda forgatni, aki a SME-vel párhuzamosan jutott a házzal kapcsolatos információkhoz. Matovič a videójában 500-700 ezer euró közé becsülte a ház értékét, és csodálkozását fejezte ki amiatt, hogy az ingatlan nem szerepel Náhlik vagyonbevallásában.

Az autó, mellyel Pellegrinit a parlament elnökeként szállítják, a háznál parkolt és este, a Markíza elnökjelölti vitaműsorában megerősítette, hogy Náhlik házát időnként ő maga is használja. praktikusnak nevezte, hogy a lakásához képest it ki tudja vinni a kutyáját az udvarra.