Pellegrini elutasítja a Smeren belüli bíráló hangok elhallgattatásának szándékát

2020. május 21. - 21:08 | Belföld

Egyre távolabb kerül egymástól Robert Fico, a Smer-SD elnöke és Peter Pellegrini alelnök politikai világnézete. Pellegrini szerint ezt Fico levele bizonyítja, melyet a párttársainak címzett. Előbbi visszautasítja „az egyre intenzívebb bíráló hangok” elhallgattatásának szándékát. Pellegrini szerint az eltérő vélemények nem veszélyeztetik a párt érdekeit.

Pellegrini elutasítja a Smeren belüli bíráló hangok elhallgattatásának szándékát
TASR

„Az elnök úr levele bizonyítja, hogy kettőnk politikai világnézete és a jövőről alkotott elképzeléseink egyre távolabb kerülnek egymástól. Visszautasítom a párton belüli egyre intenzívebb bíráló hangok elhallgattatásának szándékát. Úgy gondolom, az eltérő vélemények nem veszélyeztetik a párt érdekeit” – reagált Fico levelének tartalmára Pellegrini.

A Smer-SD alelnöke hozzáfűzte: a szociáldemokrácia elválaszthatatlan alkotóeleme a fasizmussal szemhelyezkedő egyértelmű állásfoglalás, és az, hogy nem működik együtt olyan formációkkal, amelyek ilyen politikát hirdetnek.

Richard Raši, a Smer-SD alelnöke nem akart reagálni a levél tartalmára, arra hivatkozva, hogy ez a párt belügye.

Fico több elnökségi tagot és képviselőt bírált a párt helyzetével kapcsolatban tett nyilvános kijelentéseikért. A nekik címzett levélben határozottan felkéri őket, hogy tartózkodjanak a párt belső működését érintő nyilatkozatoktól. A levélben Ján Podmanický távozása miatt is bírálja a párttársait, emellett „elítélendő politikai naivitásról” beszél. Kijelenti, hogy „a párt átnyomását az értékek nélküli liberális térfélre” a Smer-SD érdekeit sértő eljárásnak tekinti.

TASR