Pellegrini és Bugár már tudja, ki veszi át Sólymos helyét

2020. január 24. - 15:28 | Belföld

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő és Bugár Béla, a Híd elnöke már egyeztettek arról, hogy ki veszi át Sólymos László (Híd) helyét a környezetvédelmi tárca élén. Megegyeztek egy névben, de azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

Pellegrini és Bugár már tudja, ki veszi át Sólymos helyét
Fotó: Paraméter

Erről Magdeme Klára, a Híd szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken. A jelenlegi környezetvédelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy lemond a tisztségéről.

A kormányfő személyesen fogja Zuzana Čaputová államfő tudomására hozni Sólymos javasolt utódjának a nevét.

Elképzelhető, hogy a tárca vezetését a közlekedési miniszter, Érsek Árpád, vagy az igazságügy-miniszter, Gál Gábor (mindketten Híd) fogja átvenni. Ezt az információt Magdeme egyelőre nem erősítette meg. Zuzana Drobová, az igazságügyi tárca szóvivője azt nyilatkozta, hogy Gálnak nincs tudomása arról, hogy neki kellene átvennie a zöldtárca vezetését. „A döntés a Híd párt elnöke kezében van” – tette hozzá Drobová.

Sólymos azután nyújtotta be a lemondását, hogy egy Pozsony központjában lévő ázsiai étteremben összetűzésbe került az ottani alkalmazottakkal. A rendőrök őt és a testvérét is őrizetbe vették, majd a szükséges intézkedések elvégzése után elengedték őket. A rendőrség az incidenssel összefüggésben garázdaság és rongálás miatt indított eljárást.


TASR