Pellegrini és Kolíková is támogatja az orvosokkal kötött egyezséget, amit utóbbi szerint Matovič blokkolt

2022. november 28. - 07:54 | Belföld

Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas-SD elnöke a TA3 vasárnapi vitaműsorában közölte, hogy képviselőik támogatni fogják a parlamentben a kormány és az orvosszakszervezet megegyezéségből születő javaslatokat. Hasonlóképp vélekedett Mária Kolíková (SaS), aki szerint az egyezség szükségszerű volt az egészségügyi ellátás zavartalan biztosítása érdekében.

Pellegrini és Kolíková is támogatja az orvosokkal kötött egyezséget, amit utóbbi szerint Matovič blokkolt
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

Pellegrini szerint megmutatkozott, hogy a jelenlegi kormány úgy képes csak bármit is normálisan megcselekedni, ha szisztematikus és nagy nyomás alatt van. Bírálta a kormányt, hogy az embereket ilyen hosszú ideig bizonytalanságban tartotta, mert már augusztusban az asztalukon voltak az orvosok követelései. Úgy vélte, hogy ha korábban megegyeznek, anyagi szempontból jobban jöhetett volna ki a kormány.

Mária Kolíková (SaS) szerint Igor Matovič (OĽaNO) blokkolta az orvosokkal való megegyezést. Úgy véli, továbbra is alattomos politikát folytat az OĽaNO-elnök pénzügyminiszter. Matovičcsal szemben, aki veszélyes precedensnek nevezte a mostani megegyezést, Kolíková szerint az a veszélyes precedens, hogy a kormányra való nyomásgyakorlás nélkül nem lehet megegyezni az állam rendes működéséről.

(TASR)