Pellegrini felajánlja a lemondását, ha beigazolódik a Smer gyenge eredménye

2020. március 1. - 02:08 | Belföld

Peter Pellegrini, a Smer-SD listavezetője felajánlja a lemondását a párt alelnöki posztjáról, ha beigazolódik a 15% körüli választási eredmény.

Pellegrini felajánlja a lemondását, ha beigazolódik a Smer gyenge eredménye

A jelenlegi kormányfő ezt a nem hivatalos részeredmények közzététele után jelentette ki. Az esetleges rossz eredmény Pellegrini szerint az egész pártvezetés felelőssége lesz. Robert Fico pártelnök nem jelent meg a sajtótájékoztatón. Az előzetes becslések szerint a Smer-SD a második helyen fog végezni az OĽaNO mögött.

Tekintve, hogy még nem számolták össze a szavazatok nagy részét, Pellegrini nem akarta részletesen kommentálni az eredményeket. Csak a végeredmény ismeretében fog gratulálni a választások hivatalos győztesének is. Ha a Smer-SD esetében beigazolódik az előrevetített eredmény, listavezetőként elégedetlen lesz.

Pellegrini szerint az összes, választásokon induló politikai formáció közül a Smeren volt a legnagyobb nyomás, és részben ez okozhatta a gyengébb eredményt. „Bizonyos dolgok miatt pedig az emberek benyújtották a számlát, ezen is el kell gondolkodnunk” – fűzte hozzá.

A Smer-SD vezetését érintő esetleges személyi változásokkal kapcsolatban kijelentette: ez attól is függ, hogy ki hány preferenciaszavazatot szerez.

Fico vasárnap tart sajtótájékoztatót a választások eredményével kapcsolatban.


(TASR)