Pellegrini: A Hlas-SD nem szavaz bizalmat a szakértői kormánynak

2023. május 29. - 22:27 | Belföld

A Hlas-SD nem szavaz bizalmat a szakértői kormánynak – jelentette ki Peter Pellegrini, a párt elnöke. Azt viszont hozzátette, képviselői megszavazzák a parlamentben az uniós alapokkal és a gazdasággal kapcsolatos javaslatokat. Pellegrini erről hétfőn nyilatkozott, miután találkozott Ódor Lajos kormányfővel.

Pellegrini: A Hlas-SD nem szavaz bizalmat a szakértői kormánynak
TASR-felvétel

Pellegrini elmondta, az Ódor által ismertetett prioritások sok mindenben egyeznek azzal, amit pártja elvár a kormánytól. „Tájékoztatott, hogy az egyik fő prioritás az uniós helyreállítási terv és az uniós alapok, ez számunkra is prioritás. Emellett igyekszik majd bizonyos javaslatokat kidolgozni az infláció elleni harchoz, valamint egyes rászoruló csoportok célzott megsegítésére. A harmadik prioritás nyugalomban elvezetni az országot a parlamenti választásig, hogy minél kevesebb ember kérdőjelezze meg azt” – magyarázta Pellegrini.

Helyesli, hogy a kormányfő beszámolót tervez az ország aktuális helyzetéről, és olyan terveket készít elő, amelyeket kiindulási alapként felhasználhat a következő kormány. Hozzátette, Ódor elmondta, hogy reális költségvetési tervet készítenek, amely a szükséges intézkedéseket is tartalmazza, a bevételi és a kiadási oldalon is. „Ezekből az új kormány majd kikeverheti a saját koktélját a választás után” – jegyezte meg a Hlas-SD elnöke.

A kormányfő hétfőn Robert Ficóval, a Smer-SD elnökével is találkozott, a hét folyamán további pártelnökökkel tárgyal.

TASR