Pellegrini kardott rántott: "Ha Fico segíteni akar, távoznia kell!"

2020. május 26. - 15:58 | Belföld

Peter Pellegrini felszólította párttársát, Robert Fico pártelnököt, hogy távozzon a Smer-SD vezetéséből.

Pellegrini kardott rántott: "Ha Fico segíteni akar, távoznia kell!"
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

"Ha az elnök úr segíteni akar a Smernek, akkor itt a legfőbb ideje annak, hogy távozzon a Smer vezetéséből"

- jelentette ki kedd délutáni sajtótájékoztatóján Peter Pellegrini, aki maga is pályázik a Smer-SD elnöki posztjára. Jelzésértékű, hogy a parlamentben összehívott sajtótájékoztatón Pellegrini mellett Peter Žiga és Richard Raši személyében két Smer-alelnök, valamint Denisa Saková volt belügyminiszter, a Smer-SD elnökségi tagja is felsorakozott.

Pellegrini elmondása szerint Fico távozásával hozzásegíthetne azon célok eléréséhez, melyeket maga is kitűzött. Ezek között szerepel a Smer megerősítése, a párt koalíciós potenciáljának növelése, és a harcra kész új politikusok bevetése is.

A Smer-SD elnöki posztjára pályázó exkormányfő nem véletlenül olvasott be Ficónak. A jelenlegi pártelnök délelőtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy esze ágában sincs távozni a Smerből, ugyanakkor kész változtatni politikusi viselkedésén.

Pellegrini leszögezte: Ficónak ez az utolsó esélye arra, hogy ne jusson Mikuláš Dzurinda vagy Vladimír Mečiar sorsára.

"A Smert egy olyan embernek kell vezetnie, aki harcolni akar, és akinek ezt az emberek el is hiszik"

- állítja Peter Pellegrini, aki megemlítette azt is, hogy a Smer-SD három alelnöke a parlamenti választások éjszakáján felajánlották, hogy lemondanak pártbéli tisztségükről.

"Az elnök részéről csak annyi reakció jött, mégpedig az, hogy ő nem megy sehova. Már hónapok óta nem ülésezett a párt elnöksége, és a kongresszust sem tudjuk összehívni. A pártelnök távozásával reményt nyújthatna a Smernek egy fényesebb jövőre" - tette hozzá Peter Pellegrini.

(parameter)