Pellegrini képviselőjének rokonát vizsgálati fogságba helyezik

2021. szeptember 25. - 19:24 | Belföld

Štefan Žiga vállalkozót vizsgálati fogságba helyezik, erről szombaton délután döntött a pezinoki Speciális Büntetőbíróság (ŠTS).

Pellegrini képviselőjének rokonát vizsgálati fogságba helyezik
Illusztrációs felvétel (TASR)

A fogság okát a bíró azzal magyarázta, félő, hogy a vállakozó befolyásolásná a tanúkat. A döntés még nem jogerős.

"A bíróság nem fogadta el a vádlott írásos ígéretét, és nem helyettesítette a vádlott fogságát a pártfogó felügyelő kirendelésével" - nyilatkozta az ŠTS szóvivője, hozzátéve, hogy Štefan Ž.-t folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják. A döntés nem jogerős, mivel a vádlott panaszt nyújtott be a határozat ellen, amelyről a Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

A NAKA vizsgálatot folytat egy korrupciós ügyben, melynek lényege, hogy a gyanú szerint Norbert Bödör Smer-közeli nyitrai oligarcha 50 ezer euró kenőpénzt fizethetett Bernard Slobodníknak, a NAKA pénzügyi főosztálya korábbi vezetőjének azért, hogy az akkor még smeres Žiga rokona után ne szaglásszanak egy konkrét csalássorozat ügyében.

Štefan Žiga egyébként a volt smeres miniszter, Peter Žiga unokatestvérének a fia. A politikus Žiga tavaly Peter Pellegrinihez hozzácsapódva lelépett a Smerből, és jelenleg a Hlas tömörülést képviseli a parlamentben. Egy másik megvesztegetési ügyben maga Peter Žiga is gyanúsítottként szerepel, de szabadlábon védekezhet.

(TASR/para)