Pellegrini: "Készen vagyok bármikor részt venni a leváltásomról szóló ülésen"

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő és miniszterei továbbra is készen állnak rá, hogy részt vegyenek a kormányfő leváltását célzó ülésen, amelyet az ellenzék kezdeményezett. Így reagált Pellegrini arra, hogy a képviselőknek hétfőn sem sikerült megnyitni a leváltásáról szóló ülést.

Pellegrini: "Készen vagyok bármikor részt venni a leváltásomról szóló ülésen"
TASR

„Készen vagyok bármikor részt venni a leváltásomról szóló ülésen. A kérdés a képviselők kezében van, az egyes frakciók döntöttek úgy, ahogy döntöttek” – mondta azt is hozzátéve, hogy ő a minisztereivel jelen volt az ülésen. A többszöri sikertelen kísérlet után a rendes ülés végén fognak a leváltásáról vitázni, amely szeptember 10-én kezdődik.

„Garantálom, hogy bármikor szívesen eljövök, és nagyon szívesen elbeszélgetek a képviselőkkel, Matovič úrral, például arról, hogy mit művelt ő eddig a politikában, és hogy milyen rossz hírű emberekkel találkozott már” – tette hozzá Pellegrini.

A képviselőknek hétfőn nem sikerült megnyitni a Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő leváltását célzó rendkívüli ülést, mivel a plénum nem volt határozatképes.

Pellegrini lemondatását az ellenzék indítványozta, amiért a miniszterelnök nem javasolta Monika Jankovská (Smer-SD) igazságügyi államtitkár leváltását azután, hogy felmerült: Jankovská üzeneteket válthatott Marian K. vállalkozóval, aki ellen a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében folyik eljárás. A kormány nem támogatja Pellegrini leváltását. Jankovská, aki tagadta, hogy találkozott vagy kommunikált volna Marian K. vállalkozóval, időközben távozott a hivatalából.

TASR