Pellegrini kiosztotta Matovičot, amiért feleslegesen szájal

2020. május 24. - 09:31 | Belföld

Némely határátkelőkön tapasztalt káoszról Peter Pellegrini exkormányfő szerint nem a Google vagy az Apple tehet, hanem a Matovič-kormány, mert olyasmivel dicsekszik, amit nem tud garantálni.

Pellegrini kiosztotta Matovičot, amiért feleslegesen szájal
Fotó: TASR

"Száz százalék, hogy a gyerekek június végéig már otthon maradnak" - kezdte bejegyzését Facebook-oldalán Pellegrini, emlékeztetve arra, hogy Igor Matovič gyakran jelent ki olyan dolgokat, melyek néhány nappal vagy később értelmüket veszítik. Hozzáteszi, hogy míg a fenti kijelentése csupán csalódást okoz a szülőknek vagy a közgazdászoknak, az intelligens karantén dátumának bejelentésével már valódi károkat okoz bizonyos polgároknak.

"Igor Matovič csillapíthatatlan vágyat érez az iránt, hogy valamit bejelentsen a sajtótájékoztatókon, és nem tudatosítja, hogy a kijelentéseit még mindig sok ember veszi komolyan. A problémamegoldó ember látszatát keltve gyakran olyasmit jelent be, amit épp a sajtótájékoztatón talált ki, vagy elfelelt beszámolni alapvető részletekről"

- figyelmeztetett Pellegrini, hozzátéve, hogy pont erre volt példa, amikor Matovič "teátrális" sajtótájékoztatót tartott a határon, ahol bejelentette, mikortól indulhat el az intelligens karanténhez szükséges mobilapplikáció. Pellegrini szerint eközben ez annyira függött az ő szavaitól, mint az időjárás.

A határátkelőknél tapasztalt káoszért éppen ezért Pellegrini szerint nem a Google vagy az Apple a felelős, melyek a szokványos munkájukat végzik, hanem a kormány, amely olyasvalamit jelentett be, amit egyáltalán nem tudott garantálni.

Hasonló példaként hozta fel Pellegrini az éttermek és vendéglők beltereinek nyitását, melynél Matovič csak azt közölte, hogy ugyanaz lesz rájuk érvényes, mint a teraszokra, azt viszont már nem tette hozzá, hogy a 15 m2/fő szabály is. Pellegrini szerint viszont ezzel számos vendéglátó egység nyitásának nincs értelme.

(parameter)