"Pellegrini kormánya elvesztette a jogát a kormányzáshoz!"

Ez az OĽaNO reakciója arra, hogy a belügyminisztériummal szembeni gyanú, miszerint részt vett egy vietnami vállalkozó országa általi elrablásában.

"Pellegrini kormánya elvesztette a jogát a kormányzáshoz!"
Veronika Remišová (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikkek:
 
Megeredt a szlovák zsaruk nyelve az emberrablási botrány kapcsán, hipp-hopp és itt lehet az újabb kormányválság
 
Jóóó reggeeeelt, Szlovááákiááá (és Vietnam)!

Az OĽaNO elfogadhatatlannak tartja, hogy a szlovák kormány meg nem nevezett hazai rendőrök beszámolói szerint a vietnami titkosszolgálatnak segítve közreműködött Trinh Xuan Thanh vállalkozó elhurcolásában.

"Egy kormányhotel és kormánygép felhasználása egy idegen ország titkosszolgálatának műveleteire súlyosan megsérti Szlovákia szuverenitását" - jelentette ki Veronika Remišová, hozzátéve, hogy a legfrissebb információk szerint a vietnami állampolgárt erőszakkal rabolták el Szlovákia területéről is, a szlovák kormány pedig ezt megpróbáálta eltussolni.

Az OĽaNO parlamenti képviselője szerint Peter Pellegrini kormányának emiatt le kell mondania. "Ez csak Robert Fico alkalmatlan kormányának folytatását jelenti. Óriási hiba, hogy a Híd párt lehetővé tette ennek a kormánynak a létrejöttét, veszélybe sodorva ezzel az ország jó hírnevét. Ez a kormány elvesztette jogát a kormányzáshoz" - fogalmazott.

Emlékeztetnek arra, hogy míg Vladimír Mečiar idején Michal Kováč köztársasági elnök fiát, addig Fico alatt egy vietnami állampolgárt raboltak el az állami szervek közreműködésével. úgy vélik, a most felmerült információkról a kezdetektől tudnia kellett Tibor Gašpar exrendőrfőkapitánynak és Robert Kaliňák exminiszternek, ők azonban a parlament belbiztonsági bizottságán mindent tagadtak. Gerndel Gábor (OĽaNO) úgy látja, hogy Mečiarhoz és Ivan Lexához hasonlóan el kell tűnnie a közéletből mindenkinek, akinek köze volt a mostani eseményekhez.

(TASR)