Pellegrini: A következő hetekben megvitatunk bizonyos dolgokat a Smerben

A kormányfő belátta, intenzívebben kell foglalkoznia a pártpolitikával.

Pellegrini: A következő hetekben megvitatunk bizonyos dolgokat a Smerben
Fotó: TASR

Peter Pellegrini kormányfő, a Smer-SD alelnöke úgy érzi, elérkezett az idő, amikor intenzívebben kell foglalkoznia a pártpolitikával is. Erről a közösségi oldalán közzétett videónyilatkozatában beszélt. Pellegrini megjegyezte: kormányfőnek lenni nem csupán hivatalnoki, hanem politikai feladat is.

„Tudjuk, hogy a választók jelentős csoportja azért támogat bennünket, mivel érzi, hogy az ő érdekeit képviseljük. Ennyi év kormányzás után nem azért 20 százalékos még mindig a támogatottságunk, mert szépen tudunk mosolyogni a tévéképernyőn, hanem mert konkrét lépéseket tettünk azért, hogy az emberek jobban éljenek Szlovákiában” - jelentette ki Pellegrini.

Leszögezte, érzi, mekkora felelősséget jelent ez, éppen ezért ha vita van a Smerben, akkor azon lesz, hogy azt a párton belül oldják meg. „Biztos, hogy a következő hetekben megvitatunk bizonyos dolgokat a Smerben, de az elsődleges most is, mint eddig, a választópolgár lesz” - tette hozzá a kormányfő.

Kassa megye néhány elégedetlen járási pártfunkcionáriusa levelet írt a pártvezetésének, amelyben azt kérik, hogy Robert Fico és Robert Kaliňák mondjon le a Smer-SD-ben betöltött tisztségéről, és felszólították Pellegrinit, hogy induljon a pártelnöki székért. A Smer-SD hét kerületi elnöke erre reagálva kijelentette, hogy a párt egységes, és a tervezett pártkongresszuson fognak tárgyalni a jövőjéről. A levélírók azonban rendkívüli kongresszus összehívásás sürgetik.


(TASR)