Pellegrini Krajčí lelkére beszélt: "Az áldozatokat és a hozzátartozóikat tisztelné meg azzal, ha lemondana"

2021. március 10. - 07:34 | Belföld

Peter Pellegrini volt kormányfő, a Hlas-SD elnöke felszólította Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi minisztert, hogy azonnal nyújtsa be a lemondását.

Pellegrini Krajčí lelkére beszélt: "Az áldozatokat és a hozzátartozóikat tisztelné meg azzal, ha lemondana"
Marek Krajčí (Fotó: TASR)

„Miniszter úr, az áldozatok és a hozzátartozóik iránti tisztelet jeleként még ma nyújtsa be a lemondását” - közölte Pellegrini a közösségi hálón.

Szerinte Krajčí ezzel megmutathatná, hogy az emberéletek fontosabbak számára a háttérben zajló politikai játszmáknál. „Ezzel az emberi gesztussal kormánybeli kollégái tudtára adhatná, hogy az áldozatokkal való együttérzés nem a gyengeség jele, ellenkezőleg, az erős jellem megnyilvánulása” - tette hozzá.

Pellegrini felsorolta az egészségügyi tárca által elkövetett hibákat, egyebek mellett azt, hogy az oltásra jelentkező nyugdíjasoknak szinte „vadászniuk kell az oltási időpontokra és végül csalódottan tudomásul venni, hogy egyáltalán nem tudnak bejelentkezni”.

Megismételte, hogy Krajčí után minél hamarabb le kell mondania az egész kormánynak és szakértői kormányt kell kinevezni.

Krajčí nem készül lemondani, szerinte Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő dönthet a leváltásáról. Az egészségügyi miniszter erről a Markíza televízió Na telo plus című műsorában beszélt kedden. Azt is hozzátette, Matovičnak maradnia kell a kormányfői székben, és egyéb személycserékre sincs szükség a kabinetben.

(TASR)