Pellegrini lebőgött a 63-as úti "incidenssel", a kommentelők hülyét csináltak belőle

2018. november 30. - 14:23 | Belföld

Történt, hogy csütörtök este, éppen amikor Miroslav Lajčák jelezte, betelt a pohár, mert elege lett a koalícióban elharapózó bugyuta szólamokból és inkább távozik a kormányból, körülbelül akkor gondolt egyet a kormányfő, és felrakott a Facebook-oldalára egy tényleg fajsúlyos cuccot.

Pellegrini lebőgött a 63-as úti "incidenssel", a kommentelők hülyét csináltak belőle
Facebook (Peter Pellegrini)

Azt a 63-as főúton lőtt fényképet, amit Bacsfán fotózott Peter Pellegrini egyik hódolója, és amelyiken - (jézusmária!) - kétnyelvűsítették az útjelző táblát.

Talán csak béna figyelemelterelésnek szánta Pellegrini, amit esetleg a kavarásban mindig jeleskedő pártbéli főnöke sugallt neki. Hogy akkor majd a régi jó szokás szerint mindenki ráharap a témára és a lábra kapó magyargyűlölet dübörgése elnyomja a külügyére "hisztizésének" zaját. De aztán láthatta, ez a húzás nem jött be, mert a hozzászólók valahogy nem voltak vevők erre a ficoizmusra.

Így is vagy két órába tellett, amíg ezt tudatosította a miniszterelnök és aztán este nyolc előtt már le is vette a bejegyzését, mintha mi sem történt volna. Addigra viszont a kormányfő közösségi oldalára odasereglett pár tucat kommentelő, amely sokaság többsége hülyét csinált a smeres politikusból.

Sokak szerint ez a magyarított tábla nem egy főbenjáró bűn, mások úgy vélik, vannak sokkal fontosabb kérdések is, amiket viszont elhanyagol a kormány, és volt olyan is, aki - utalva az akkor még csak kijelölt miniszterelnök zakójából tárgyakat reptető jelenetre - az iránt érdeklődött, mennyit kóstál egy grammnyi fogvájó Somorján.

Ez utóbbi felvetést nem mellre szívni egyszerű manőver. Annál inkább jelenthet Pellegrininek kihívást kezelni a kialakult helyzetet: mit kezdjen egy smeres azzal az országgal, ahol a nacionalista reflexek már nem működnek automatikusan, és aztán kivel helyettesítse a kormányfő az aránylag népszerű külügyminiszterét abban a kabinetben, amelynek környékén egyre határozottabban masírozgatnak a moszkovita lelkületű messianisztikus populisták.

(sp)