Pellegrini ma kertészkedni készül, de már alig várja a közös munkát az új államfővel

2019. március 30. - 13:40 | Belföld

Peter Pellegrini kormányfő már alig várja a közös munkát az új államfővel. Ezt Besztercebányán jelentette ki szombaton, miután leadta a voksát a Ján Bakoss Alapiskolában. A miniszterelnök az elnökválasztás második fordulójában a szüleivel együtt szavazott.

Pellegrini ma kertészkedni készül, de már alig várja a közös munkát az új államfővel
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

„Nagyon szeretném, ha a szlovák férfiaknak és nőknek jó elnökünk lenne, akivel jól lehet majd együttműködni, és aki megfelelően fog képviselni minket külföldön, valamint jó munkát fog végezni az országon belül is” – fejtette ki Pellegrini.

A kormányfő azt szeretné, ha a lehető legmagasabb lenne a részvétel, ezért felszólította az állampolgárokat, hogy az ország minden szegletében éljenek a választójogukkal és járuljanak szombaton az urnákhoz.

„Fontos, hogy olyan elnökünk legyen, aki a lakosok lehető legnagyobb támogatását fogja élvezni, mert ez erős mandátumot biztosítana neki az egész, öt éves megbízatási időszakra” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: akkor lenne elégedett, ha az országos részvétel legalább megközelítené azt az értéket, melyet a fővárosban mértek két héttel ezelőtt.

Pellegrini kihasználja a napos időt, és pihenni fog, mivel bevallása szerint az utóbbi napok nagyon hektikusak és pszichikailag megterhelőek voltak. A szombatot a közeli Királyka községben fogja tölteni, ahol kertészkedni készül. „A hétvégét a szülőhelyemen töltöm. Nagyon várom az eredményt, melyet este fogunk megtudni, a szavazóhelyiségek bezárása után” – fűzte hozzá.

(TASR)